Studentský festival FESTMICHAEL už ve čtvrtek 6. 6. 2024

Náš studentský festival FESTMICHAEL se už blíží. Ve čtvrtek 6. 6. 2024 to propukne – od 13.40 h přehlídka studentských filmů v kině Lucerna, od 16.30 h na náměstí Míru vernisáž výstavy prací grafiků, fotografů a designérů spolu s oceněním nejlepších studentů za uplynulý školní rok. Výstava potrvá na nám Míru do 3. 7. 2024.

Co Vás čeká v kině? Pásmo skvělých filmů proložených neotřelými znělkami pro probíhající ročník festivalu. Který film vyhraje hlavní cenu? Který film zvítězí u diváků? Která znělka zaujala odbornou porotu? To vše se dozvíte právě 6. 6. 2024, přijďte se podívat!

Letošní téma, Spolu v Evropě, je odkazem na dvacet let členství České republiky v Evropské unii. Když jsme se zeptali paní ředitelky školy Moniky Hrubešové, jak ho vnímají samotní studenti, odpověděla nám: „Většina z nich se narodila až po vstupu naší země do Evropské unie. Oni už jsou Evropané, cítí se tak a jejich tvorba zapadá do mezinárodního kontextu. Téma zpracovávají originálně, s nadhledem a bez předsudků. V letošním roce škola Michael přizvala k účasti na výstavě studenty ze střední umělecké školy Edvarda Muncha VGS z norského Osla. I pro návštěvníky bude porovnání tvorby mladých umělců dvou zemí zajímavé,“ uvedla ředitelka.

Festivalu byly uděleny záštity Ministerstva kultury, Magistrátu hl. m. Prahy a Městská část Prahy 2, jmenovitě:

Martin Baxa – ministr kultury
Antonín Klecanda – radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu a volného času
Jan Korseska – starosta městské části Praha 2
Jaroslav Šolc – radní městské části Praha 2

Naše velké poděkování patří našim partnerům a sponzorům a mnohým rodičům:

 

Newsletter

Nechte si posílat novinky ze školy přímo do vaší e-mailové schránky